Yasuragi och Ett Arkitekt Kontor finalister i WIN Awards

Två av Whites projekt är nominerade i interiörtävlingen WIN Awards: Spa-hotellet Yasuragi utanför Stockholm och Ett Arkitekt Kontor i Kiruna kan vinna i kategorierna ”Hotels” och ”Workspace Interiors”.

White ritade en tillbyggnad där japansk tradition möter svensk arkitektur för spa-hotellet Yasuragi i Stockholms skärgård. Omgivningens klippor och tallskog plockas upp i interiörens färg, form och material. Design och materialval för exteriören ligger i linje med den befintliga byggnaden för att den ka kännas som en naturlig del av komplexet. Projektet kan nu vinna i kategorin ”Hotels”.

Yasuragi, Stockholm (1800x1200)

Foto: Idha Lindhag

Av totalt 47 tävlingsbidrag går nio till final. Förutom White syns bland andra Meyer Davies Studio Inc., Richmond International och HWCD Associates på finalistlistan.

Kirunas första arkitekturstudio ”Ett Arkitekt Kontor”, tillika Whites eget kontor i staden, gick till final i kategorin ”Workspace interiors” för utrymmen på max 10 000 kvm. Studion används både som navet för Whites arbete med flytten av Kiruna centrum, samt som ett rum för konversation och möte med invånarna. Kontoret är inrett med återanvända möbler och material från staden, vilket minskar materialåtgången samtidigt som det förkroppsligar den lokala kulturen och identiteten.

Ett arkitekt kontor, Kiruna (1600x1200)

Foto: Fredrik Sweger

Bland de nio finalisterna i kategorin återfinns bland andra Marge Arkitekter, + ADD och Studiofibre. Total 42 bidrag var med och tävlade.
Vinnarna presenteras i London den 2 december 2015.