Würths svenska huvudkontor till final i MIPIM Awards 2015

Würths nya huvudkontor och centrallager i Örebro har gått till final i kategorin Best Industrial & Logistics Development i MIPIM. Byggnaden, som är ritad av White, är den enda svenska finalisten. Vinnaren offentliggörs den 12 mars på Palais de Festivals i Cannes.

– Jag är otroligt stolt. Både vi och Würth är väldigt nöjda med byggnaden, därför känns det som en bonus att vi får det här erkännandet av en kvalificerad internationell jury, säger Viktoria Buskqvist, arkitekt och kontorschef på White i Örebro.

Würths nya huvudkontor och centrallager ligger strategiskt placerat utanför Örebro, precis där E18 möter E20. Centrallagret på nära 15 000 kvadratmeter är designat runt ett automatiskt lagersystem. Här samspelar arkitekturen med verksamheten som har snabba leveranser och leveranssäkerhet som mål. Byggnadernas delvis skärmade fasad tar tillvara platsens dynamik, samtidigt som den refererar till svenska teman som falurött och svart tjära.

Le marché international des professionnels de l’immobilier, MIPIM, är den viktigaste mässan för fastighetsbranschen i Europa. Mässan hålls årligen i Cannes. 2014 hade den 21 000 besökare

Kontakt:
Viktoria Buskqvist, arkitekt och kontorschef på White Örebro
076-767 22 11

Wurth, Örebro (2826x1200)