Würth flyttar in i nytt centrallager i strategiskt läge

White har ritat Würths nya svenska huvudkontor och centrallager i Örebro, strategiskt placerat där E18 och E20 möts. Centrallagret på nära 15 000 m2 är designat kring ett automatiskt lagersystem för hög leveranssäkerhet.

Ingen som passerar genom Örebro på E18 eller E20 kommer att missa den välvda byggnaden i Würths färger rött, svart och silver. Byggnadernas delvis skärmade fasad tar tillvara platsens hastighet och dynamik, samtidigt som den refererar till svenska teman som falurött och svart tjära.

– Vår lösning gör att huvudkontoret drar maximal nytta av sitt skyltläge, samtidigt som Würth får rationella byggnader anpassade för extrema krav på logistik och leveranssäkerhet. Arkitekturen samspelar med verksamhetens flöden och hypermoderna lagersystem, säger Viktoria Buskqvist, arkitekt och kontorschef, White.

Würth levererar material till fordonsverkstäder, byggföretag och industriföretag och erbjuder sina kunder 200 000 lagervaror i Sverige och Tyskland.

– Vi lovar våra kunder en leveransprecision på 98 procent inom 24 timmar. För att hålla det löftet måste vi ha optimala lokaler. Samtidigt vill vi erbjuda medarbetare en trevlig arbetsmiljö som ger dem förutsättningar att lösa sina uppgifter på bästa sätt, säger Torbjörn Seger, VD för Würth Svenska AB.

På den andra våningen har White skapat en social knutpunkt där besökare, lagerarbetare och kontorsanställda möts. Här finns matsal, men även rum för utbildning, konferenser och informella möten. Våningen fungerar som ett socialt hjärta i komplexet.

Arkitekturen och byggnadernas placering skapar en lugn entrémiljö, avskärmad från de intilliggande vägarna. En park med en allé av björkar skapar också ett skydd mot ljud från motorvägen samtidigt som den fungerar som en uppsamlingsplats för dagvatten.

Würth, Örebro (1920x1200)