Whitedagarna 2013

Årets upplaga av Whitedagarna äger rum i Göteborg där medarbetarna från de 14 kontoren i Sverige, Danmark, Norge och Storbritannien samlas för att summera 2012 och utforska kommande utmaningar.

Dagarna inleds vid Bananpiren i Frihamnen, en av de platser som står i centrum för den omfattande stadsutveckling som pågår i Göteborg. Här deltar White i ett flertal projekt, bland annat Älvstaden – River City, Kvillebäcken och Avenyn. Huvudtalare under Whitedagarna är den amerikanska konstnären, designern och stadsplaneraren Candy Chang som med sina nyskapande samhällsprojekt och föreläsningar har väckt uppmärksamhet på allt från TEDx till World Economic Forum.

Under fredagen genomförs en stadsrundtur på cykel där alla medarbetare tillsammans med stadsarkitekten Björn Siesjö och Bosse Aronsson från Centrala Älvstaden trampar över Göta Älvbron med start kl. 15.00 för att uppleva staden tillsammans och söka spår för dess framtida utveckling. Turen går till Hisingen och Stadsjord där projektets grundare Niklas Wennberg berättar om hur man arbetar för att främja en hållbar utveckling genom odling, lokal mat och samverkan i kvarteret. Här får medarbetarna delta i en workshop och bygga element i lera för odling, som sedan kommer att skänkas till Jordstad 2013.

Senare under dagen sammanstrålar cyklisterna vid Masthuggstorget för att skriva ner sina tankar om platsen på en stor vägg som skapats med inspiration av Candy Changs projekt I wish this was. Väggen lämnas kvar för att fyllas på av boende, grannar och besökare som vill dela med sig av sina idéer och ta del av andras visioner om torget idag och i framtiden.

Whitedagarna 2013 på Facebook

Whitedagarna 2013 på Twitter