White tar samlat grepp om Korsvägen

White har fått i uppdrag av Göteborgs stad att ta ett samlat grepp om Korsvägen i ett fördjupat gestaltningsprogram.
– Det är en stor utmaning att ge Korsvägen en ny skepnad, säger Louise Didriksson, landskapsarkitekt och uppdragsledare.

Korsvägen

Alla som bor i eller besöker Göteborg passerar Korsvägen någon gång. Här byter man buss eller spårvagn, stiger av för att besöka Svenska Mässan, Liseberg eller Världskulturmuseet. Hit tar man sig också för att fortsätta vidare till Ullevi, Skandinavium, bio, restauranger eller andra besöksmål längs evenemangsstråket. Många tar också flygbussen till Landvetter härifrån.

– Vi känner oss både ödmjuka och taggade inför uppgiften. Det här är ett spännande uppdrag inte minst eftersom Korsvägen är en väldigt intensiv offentlig plats och av de stora ”entréerna” in till centrala Göteborg, säger Louise Didriksson.

Under hösten 2017 kommer teamet på White att utveckla ett program som svarar på principfrågorna om vad det är för slags plats – vilka värden som är viktiga för människorna som befinner sig där och vilka ramar som ska finnas för den framtida utformningen.

– För oss är det viktigt att visa på möjligheterna att skapa en sammanhållen, välkomnande plats som inte bara bygger på standardlösningar, säger landskapsarkitekt Niels de Bruin, ansvarig landskapsarkitekt.

 

För mer information:

Louise Didriksson, landskapsarkitekt och uppdragsledare, 031-60 87 24