White ritar The Museum of Making på Clerkenwell Design Week

Idag presenterar Whites kontor i London designen av The Museum of Making, en av paviljongerna på årets upplaga av Clerkenwells designvecka, som äger rum i London mellan 24 och 26 maj 2016.

The Museum of Making kommer att placeras på St John’s Square och kommer att synas från själva Clerkenwell Road. Paviljongens form – en svensk lada – knyter an till Whites skandinaviska identitet.

“Tanken var att dekonstruera den mest elementära skandinaviska arketypen, visa formens enkelhet men på ett nytt sätt. Vi inspirerades av Clerkenwells hantverks- och industrihistoria och ville skapa en öppen plats som skulle visa upp den traditionella och samtida uttryck av “making”-rörelsen. En plats där människorna möts, pysslar och meckar, utbyter kunskaper och tjänster. Vi ser fram emot att The Museum of Making får ett eget liv genom alla som besöker detta viktiga och spännande evenemang”, säger Linda Thiel, Whites kontorchef i London.

Paviljongen består av Equitone-paneler som monteras på tvärs för att skapa en öppen men skyddad lokal som för människor samman.

The Museum of Making tar avstamp i Clerkenwells historia inom hantverk och industri och blir en levande plats där de sensoriska och sociala delarna inom konst, hantverk och teknik. Flera workshops och demonstrationer – som kureras av Pete Collard – kommer att äga rum där. Både boende och besökare välkomnas att delta.

Clerkenwell Design Week är en årlig festival som firar Clerkenwell, en av världens viktigaste designkluster, med en högkoncentration av kreativa näringar och arkitekter. Nu inför sitt sjuårsjubileum, presenterar Clerkenwell Design Festival sin största och mest ambitiösa upplaga hittills.

White arkitekters designteam: Linda Thiel, Malin Rönnerfalk, Geoff Denton, Lukas Thiel

Illustration: White arkitekter

 

 

The Museum of Making, Clerkenwell Design Week