White presenterar hållbar sjukhusdesign på Business of Design Week i Hongkong

Sverige är årets partnerland på Asiens ledande designevent: Business of Design Week, där ett antal svenska företag får möjligheten att visa upp sina styrkor inom design, innovation och varumärken. White är ett av de inbjudna företagen.

Charlotte Ruben, en av de ansvariga arkitekterna bakom universitetssjukhuset Nya Karolinska Solna, är inbjuden för att prata om hållbar sjukhusarkitektur.

– Hongkong står inför en stor investeringsvåg vad gäller sjukhusen, så det är helt rätt i tiden att vi på plats delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter inom hållbar sjukhusarkitektur, säger Charlotte Ruben.

Presentationen har en Skandinavisk approach på sjukhusarkitektur och berättar till exempel om hur Nya Karolinska Solna planeras för att bli ledande inom hållbar arkitektur. Vi visar även på hur arkitektur och design spelar roll för snabbare tillfrisknande, minskad smittspridning och hantering av pandemier.

Whites VD, Monica von Schmalensee, är också inbjuden till BODW. Tillsammans med sju arkitekter från Hongkong och sex andra arkitekter från Sverige deltar hon i ett rundabordssamtal på temat Design for Sustainability. Syftet är att dela erfarenheter och kunskap och bygga relationer som kan tas vidare i framtida samarbeten.

– Whites internationella närvaro växer, och att vi är representerade i Hongkong ser vi som en logisk följd av vår internationella satsning. Men med det kommer också ett stort ansvar, där vi hoppas kunna bidra med värdefull kunskap inom området hållbar design och arkitektur, säger Monica von Schmalensee.