White och Källängsskolan skapar konsthall av tunnel

Idag invigdes den nya cykeltunneln vid Zetterbergsvägen/Norra Kungsvägen på Lidingö. Tillsammans med Källängsskolan och White har staden renoverat tunneln för att minska klotter och göra den mer säker.

Tidigare i våras påbörjades renoveringen av tunneln med målet att minska klottret och att göra tunneln säkrare för gående och cyklister. Den har fått ny belysning, ny asfaltering och nya ytskikt. Den nya tunneln är resultat av ett givande samarbete mellan elever och bildlärare från Källängens skola, White, tekniska förvaltningen och Lidingö stads brottsförebyggare.

Från en mörk och trist, ofta nerklottrad tunnel, har Lidingö stad nu fått en gångtunnel som har förvandlats till en permanent liten ”konsthall” med drygt 120 elevarbeten. Källängens skola har varit med i projektet från början och alla elever från årskurs 7 deltog i utsmyckningen av tunneln. Nu är deras konstverk på plats och idag invigs tunneln.

Den nya glasemaljen som täcker tunneln är lätt att sanera. I princip behöver man bara använda en trasa. Det gör att tunneln inte bara blir lättare att underhålla utan även fräschare och mer hållbar. Fler cykeltunnlar kan i framtiden komma att få samma glasemaljfasad som vid Zetterbergsvägen.

Tunnel på Lidingö (450x280)