White kan vinna tre WAF Awards

White arkitekter tävlar i finalen i World Architecture Festival Awards 2017. Tre projekt har gått till final i ”future”-kategorierna ’Masterplanning’, ’Health och ’Culture’.

Masterplanning
Visionen för projektet Södra Skanstull i Stockholm är att skapa en tätare och mångfunktionell stadsmiljö som länkar samman omkringliggande stadsdelar. Södra Skanstull är ett område med unika kvaliteter men också med stora outnyttjade ytor. Området är en strategisk plats att utveckla för att åstadkomma en sammanhängande stad – promenadstaden.
Södra Skanstull
Culture
Kulturhus Skellefteå är en plats för skaparkraft och för att producera kultur, mitt i staden. Med det nya kulturhuset får Skellefteå en långsiktigt hållbar byggnad som främjar en hållbar livsstil och biologisk mångfald. Kulturhuset, som också rymmer hotell och konferens, blir Nordens högsta träbyggnad när det står färdigt 2020.
White Arkitekter_Skellefteå Cultural Centre_North
Health
Familj och anhöriga står i fokus vid utformningen av en ny byggnad för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus vid Östra Sjukhuset i Göteborg. En ny byggnad uppförs intill det befintliga barnsjukhuset och operationsenheten utvecklas med fler operationssalar,  intensivvården utökas och anpassas för bättre integritet. Huset möter barns och familjers behov av en ombonad och trygg miljö.
NBS_östra3
De vinnande bidragen offentliggörs på World Architecture Festival som går av stapeln i Berlin 15 November.