White Green

Tio av våra bästa naturprojekt är nu samlade i bokform. Boken White Green, Ten Projects in the Great Outdoors by White är utgiven av det brittiska förlaget Laurence King Publishing och riktar sig till både svensk och internationell publik.

White Green presenterades den 11 maj i en miljö som står i skarp kontrast till bokens tema, nämligen det egenritade Stockholm Waterfront Congress Centre.

Under drygt tio år har White utformat så kallade naturum på uppdrag av Naturvårdsverket. Från Höga Kusten i norr till Store Mosse i söder har vi skapat attraktiva anläggningar som erbjuder besökaren en entré till det bästa i svensk natur. Vi kallar det gärna för ”arkitektur med naturen som beställare”.

White Green

– Boken beskriver våra projekt men ger även en bild av vad Sverige och svensk arkitektur kan erbjuda. Valet av förlag var högst medvetet, Laurence King Publishing är kända för genomarbetade böcker med en konstnärligt hög kvalitet, säger Monica von Schmalensee, VD för White.

Utöver det anslående bildmaterialet innehåller boken detaljerade projektpresentationer som fokuserar på de innovativa och kreativa aspekterna av Whites arbete. Mark Isitt var redaktör för White Green, som finns att köpa i välsorterade bokaffärer samt hos de flesta större internetbokhandlar, både i Sverige och internationellt.