Så ökar vi bostadsbyggandet – Monica von Schmalensee medverkar i ny bok

Monica von Schmalensee, arkitekt och vd för White, är en av skribenterna i antologin Så ökar vi bostadsbyggandet som lanseras idag.

Boken ges ut av Arenagruppen med syftet att bredda och fördjupa debatten om hur Sverige ska kunna öka bostadsbyggandet. Ett antal personer som är väl insatta i förhållandena i branschen ger sin personliga syn på bostadsbyggandet.

– Vi behöver tänka nytt för att öka bostadsbyggandet. Och det är bråttom. Bostadsbristen är ett hinder för människors möjligheter att leva ett bra liv och förverkliga sina drömmar, säger Monica von Schmalensee, arkitekt och vd för White.

Monica von Schmalensee ger i boken Så ökar vi bostadsbyggandet nio förslag som skapar möjligheter för nya lösningar och för att bygga vackra, täta och hållbara städer.

– Som arkitekt värnar jag stadsplaneringens och arkitekturens roll för att skapa goda städer. I mitt yrke strävar jag efter lösningar som räcker längre än vår generation och som rymmer ett långsiktigt ansvarstagande. Ekologiskt, socialt och ekonomiskt. Därför får vi inte fatta kortsiktiga beslut, trots att situationen är akut. Vi betalar dyrt för bristerna i miljonprogrammet. Vi ska inte göra om samma misstag en gång till, skriver Monica von Schmalensee i boken Så ökar vi bostadsbyggandet.

Medverkande i boken:
Bengt Hansson, analytiker på Boverket
Fredrik Gamrell, Chief Financial Officer på Einar Mattsson
Anders Lago, ordförande för HSB:s riksförbund
Ted Lindqvist, vd för Evidens och är teknologie licentiat i fastighetsekonomi vid Kungliga Tekniska Högskolan
Daniel Liljeberg, chefsekonom på Villaägarna
Ingela Lindh, vd för Stockholmshem
Lotta Jaensson, bostadspolitisk expert på Riksbyggen
Dag Klerfelt, fristående rådgivare, finansmans och entreprenör
Emma Jonsteg, vd för Utopia Arkitekter
Monica von Schmalensee, arkitekt och vd för White som är Skandinaviens största arkitektkontor
Erik Lundesgaard, statsvetare och initiativtagare till IGLO – forum för boligpolitikk

Läs mer om boken Så ökar vi bostadsbyggandet.

 (278x450)