Gå tillbaka

Strategiskt placerat i Örebro, precis där E18 möter E20, finns Würths svenska centrallager och huvudkontor. Här samspelar arkitekturen med verksamhetens flöden och hypermoderna lagersystem. Centrallagret på nära 15 000 m2 är designat kring ett automatiskt lagersystem för hög leveranssäkerhet.

Arkitekturen och byggnadernas placering skapar en lugn entrémiljö, avskärmad från de intilliggande vägarna. En park med en allé av björkar utgör ett skydd från motorvägens ljud, samtidigt som den fungerar som en uppsamlingsplats för dagvatten.

Byggnadernas delvis skärmade fasad tar tillvara platsens hastighet och dynamik, samtidigt som den refererar till svenska teman som falurött och svart tjära. Konstruktionen ger i sig ett lätt intryck och utgör tillsammans med belysningen en viktig del av designen.

På våning två i byggnaden har White skapat en social knutpunkt där besökare, lagerarbetare och kontorsanställda möts. Här finns platser för informella möten och konferenser, utbildningsrum, yta för avslappning och en restaurang med möjlighet att äta utomhus under varma dagar. Våningen är komplexets sociala hjärta.

Würth

  • Kund: Würth Svenska AB
  • Projektets start/slut: 2011-2013
  • Färdigställt: 2014
  • Storlek/Yta: Ca 12 000 kvm
  • Ort: Örebro
  • Fotograf/Illustratör: Peter Brinch
  • Film: Felix Moström

Utmärkelser

  • Mipim Awards 2015. Bästa industri- och logistikbyggnad.

Team

  • Viktoria Buskqvist - ansvarig arkitekt

Nyckelord

Liknande projekt