Gå tillbaka

2008 beslutade Sveriges Television att verksamheten ute på Jägersro i Malmö skulle skäras ned avsevärt. Något som påverkade både personalstyrkan och lokalen. I samband med detta anordnades ett antal workshops med fokus på anpassning till de nya, mindre lokalerna och till ett av dessa tillfällen bjöd man in White. Under workshopen sattes ett gemensamt mål upp – att forma en miljö som andas kreativitet, öppenhet och framåtanda.

På grund av den mycket strama budget­en påbörjade White projektet med en stor möbelinventering. Alla möbler dokumenterades noggrant och därefter utvärderades vad som kunde behållas och vad som behövde omklädsel, ommålning eller nya delar. Exempelvis valde man att behålla alla fungerande skrivbord och istället komplettera med nya förvaringar.

Nästa steg var att integrera personalen som sedan tidigare var indelade i olika fokusgrupper och redan hade många spännande tankar. Ambitionen var att hitta ett modernt men ändå personligt tema, som absolut inte skulle andas reklambyrå eller finansbolag.

Lösningen blev lika enkel som genial. Genom att låta några av SVT Malmös programidéer synas i interiörerna skapades personliga och variationsrika rum och mötesplatser, tydligt inspirerade av det skånska landskapet, väder, vind och trädgårdar.

Våren 2010 flyttade SVT in i sina nya färgstarka lokaler. En plats som speglar både det egna varumärket och tv som medium.

SVT Malmö

  • Kund: Sveriges Television Malmö
  • Projektets start/slut: 2008-2010
  • Färdigställt: 2010
  • Storlek/Yta: 5 300 m² BTA
  • Ort: Malmö
  • Fotograf/Illustratör: Ole Jais

Kompetenser

Team

  • Åsa Haremst

Nyckelord

Byggnadstyp

Liknande projekt