Gå tillbaka

Familjeföretaget Sabis historia sträcker sig tillbaka till 1874 med slakteri, charkuterifabrik och ett antal köttbodar runt om i Stockholm. Som en hyllning till den stolta historien och passionen för mat ville tredje generationens ägare öppna den första kvällsöppna restaurangen, Slagteriaktiebolaget, intill Friends Arena.

För att fånga Sabis själ och starka tradition krävdes en modern tolkning av historien och en atmosfär av omsorg och kvalitet. Konceptet spanns runt klassiska restauranger, köttbodar, slakterier och svensk familjetradition. Som gäst ska man uppleva historien i terrakottagolvet som för tankarna till hantverk och kvalitet, omslutas av omsorgen som det varma ljuset återkastar, se yrkesstoltheten i de rejäla arbetsytorna och hanteringen av råvaror.

Och man ska känna genuiniteten och kvaliteten från inredning till specialritade möbler, från den goda maten serverad av servitörer i läderförkläden till detaljer som köttkvarnen på arbetsbänken och Sabis egen logotyp mönstersatt i golvet. Här ska storfamiljer få plats runt generösa runda bord, mindre sällskap känna intimitet vid de små borden och även när restaurangen är fullsatt med affärsfolk, fotbollsfans och gourmander ska atmosfären av omsorg och kvalitet skänka lugnet så att gästerna kan uppskatta Sabis passion för mat – det som varumärket alltid stått för och kommer stå för.

Slakteriaktiebolaget

  • Kund: Slakteriaktiebolaget
  • Färdigställt: 2013
  • Ort: Stockholm
  • Fotograf/Illustratör: Sabis

Team

  • Johan Björkholm
  • Märta Friman

Nyckelord

Byggnadstyp

Liknande projekt