Gå tillbaka

Uppgiften var att se över hela anläggningen och komplettera med en nybyggnad, totalt ca 10 000 kvm BTA.

Juryn för den prestigefyllda och politiskt viktiga tävlingen bestod av Stuttgarts borgmästare, Stuttgarts stadsarkitekt, representanter från ledningen inom Psykiatri Sudwurttemberg och kliniken samt flera rådgivande arkitekter. Vårt förslag kommer att ställas ut med det vinnande förslaget från AV1 Architekten och andrapristagaren Auer Weber und Partner.

Ur juryns bedömning: ”Tack vare den speciella arkitekturen och den naturnära gestaltningen, sticker projektet ut från vardagliga sjukhusbyggnader och visar en god väg för förnyelsen av Sonnenbergkliniken.”

Nya Sonnenbergkliniken

  • Kund: Sonnenberg Klinik gGmbH
  • Projektets start/slut: 2012-2013
  • Ort: Stuttgart
  • Fotograf/Illustratör: White

Team

  • Cristiana Caira
  • Björn Bondesson
  • Jeroen Matthijssen
  • Erik Magnusson
  • Julia Vonderlind

Byggnadstyp