Gå tillbaka

Byggnaden får ett levande fasadmaterial mot gatan, tegel mot gården, galvat i trappor och bryggor, aluminiumpartier samt glas. Mot staden signalerar byggnaden dynamik och aktivitet i sin gestaltning. En varm och tydlig profilbyggnad som knyter an till det framväxande Campus USÖ.
Nerifrån gatan skymtar studentlivet i de 800 mm utkragande burspråken, på taket och i bottenvåningens uppglasade lokaler.

Det är små men yteffektiva och flexibla hyresrätter för en person eller två som vill dela. Möjligheter att sova både mot gatan och gården. Gott om förvaring som göms bakom skjutväggar. Enkla, robusta och vackra material som skapar rum för att plugga, sova, umgås, festa och reparera cykeln.

Byggnaden får en tyst och lugn innergård med trapphus, trappor och entrébryggor mot söder och öster. En social utomhuszon där man umgås och har koll på varandra. Spontana möten eller en fika på bryggan. Åtta bilplatser i markplan och gott om cykelplatser lättåtkomligt och inomhus.

Söderläge och furstlig utsikt över stan från takterrassen som nås av alla. Intill terrassen en gemensamhetslokal med pentry, toalett och dusch. För umgänge och fest, övernattande gäster, yogan och akvarellkursen.

Kv Stenen

  • Kund: Asplunds Fastigheter
  • Projektets start/slut: 2011-2013
  • Färdigställt: 2013
  • Storlek/Yta: 3 452 m² BTA Boarea: 2246 m² BOA Lokaler: 136 m² LOA
  • Ort: Örebro
  • Fotograf/Illustratör: White

Kompetenser

Nyckelord

Liknande projekt