Gå tillbaka

White fick förmånen att samarbeta med hotellet då de fick tillgång till större lokal i grannhuset. Viktigt var att skapa en fin och väl fungerande nutidsenlig miljö kopplat till hotellets anrika historia.
Tillsammans med ägarna var White med från start i byggprocessen med beslut om tak, väggar, golv, lös inredning samt ljussättning.

Vår utmaning låg i att skapa en miljö som hörde samman med övriga huset med en tvist av modern karaktär i stil och materialval – stil ”Royal” med en avslappnad och mjuk känsla.

Där föddes idén om nischer med inbyggd belysning för att skapa en mer trivsam ljusbild i det annars höga rummet.

För att skapa en ljusare och mer välkomnande entré placerades armaturer på receptionsdisken. Armaturer designades och producerades exklusivt för projektet för att förstärka entréns karaktär.

Armaturena integrerades i receptionsdisken med dolda förskruvningar, för att ta så lite plats som möjligt och samtidigt göra installationen diskret och prydlig.

Hotel Royal

  • Kund: Hotel Royal Göteborg
  • Projektets start/slut: 2011-2012
  • Färdigställt: 2012
  • Ort: Göteborg
  • Fotograf/Illustratör: Bert Leandersson

Team

  • Susann Wessely Gromark
  • Monika Semkowicz
  • Mikaela Åström Forsgren

Byggnadstyp

Liknande projekt