Gå tillbaka

I E-huset bedrivs forskning och undervisning inom fyra av LTH:s institutioner: Datavetenskap, Elektrisk mätteknik, Elektro och informationsteknik och Fastighetsvetenskap. Anläggningen, som omfattar E-husets nyrenoverade del består av foajé, café, bibliotek, tysta läsesalar, övningssalar, grupprum, nya läsnischer och korridorer.

Huset ritades på 60-talet av arkitekt Klas Anshelm och är utformat med en stomme av massivt tegel och betong. Lokalerna var slitna och i stort behov av renovering. Vårt mål var att transformera
studiemiljön och skapa en kreativ och stimulerande atmosfär för studenterna.

Den pigga, färgrika inredningen förstärks av väl utvald och energisnål belysning, vilken dels tillgodoser visuella behov men också talar till emotionella aspekter.

Resultatet är ett kreativt koncept där vi arbetat både med transparens och med kulör. Genom enkla och tydliga tillägg har vi lyckats förändra lokalerna till attraktiva studiemiljöer som lever upp till dagens studenters olika typer av behov.

E-huset, LTH

  • Kund: Lunds Universitet, Akademiska Hus
  • Projektets start/slut: 2010-2011
  • Färdigställt: 2011
  • Storlek/Yta: 1 800 m²
  • Ort: Lund
  • Fotograf/Illustratör: Ole Jais

Kompetenser

Team

  • Åsa Haremst
  • Katarina Rasmusson

Byggnadstyp

Liknande projekt