Gå tillbaka

Utmaningen var att så långt som möjligt skapa en kreativ studie- och forskningsmiljö. Lösningen blev att samla alla lokaler kring en öppen, luftig och ljus entréhall som löper genom hela huset i tre våningar. Hit kommer alla som besöker huset. Mot hallen vätter biblioteket, cafe, personalrum, studentpentry, alla undervisningslokaler, laboratorier och kontor.

Ett stort antal grupparbetsplatser av olika slag finns på alla plan i entréhallen. Här finns förutsättningar för alla tänkbara spontana och planerade möten, samtal och korsbefruktning mellan olika discipliner. Generösa glaspartier synliggör verksamheterna för besökare.

Huset uppfyller kraven för miljöbyggnad guld. Byggnaden är flexibel, generell och möjlig att bygga ut. Stomme och mediaförsörjning är utformad för att underlätta framtida förändringar.

Campus USÖ

  • Kund: Örebro Läns Landsting
  • Projektets start/slut: 2011-2013
  • Färdigställt: 2013
  • Storlek/Yta: 11 600 m2 BTA
  • Ort: Örebro
  • Fotograf/Illustratör: Bara Bild
  • Miljöcertifierat: Miljöbyggnad Guld

Team

  • Sven Gunnarson
  • Oskar Widlund
  • Elise Juusela-Norberg
  • Torbjörn Eliasson
  • Lena Enebjörk
  • Anna Barne
  • Hans Tang

Byggnadstyp

Liknande projekt