Gå tillbaka

Lokalen ligger i stadskärnan i Göteborg i en byggnad från 1929. Huvudlokalen, som tidigare var butik, har högt i tak och stora fönsterpartier som vetter ut mot Västra Hamngatan. Cafét har två våningsplan, på det nedre planet har vi skapat en loungemiljö.

Processen omfattade allt från idé, färgsättning, rummens alla material­val från golv till tak. Ett komplett inrednings­arkitektur­projekt ända in i minsta detaljer. Projektets utmaning var att skapa en plats som känns unik, ny och som framhäver caféts smakupplevelser av hälsosamma juicer och mat med kvalité. Projektet innehåller delar som specialritats för detta projekt, så som väggfasta soffor och bord. Fåtöljerna är designade av White design.

Rummet ger en känsla av art deco i nutid. Vi valde låga bord som bjuder in till en annat sätt att sitta. Färgvalen på texti­lierna går i solblekta toner med enstaka kontrastfärger. Vi skapade inredningskonceptet i samspel med ägaren. Ordet äkta var en viktig ledstjärna. Resultatet blev en solblekt färgskala, låga runda bord och mängder av stora kuddar i soffor som löper utmed väggarna. En plats för häng och avkoppling. Palmer, modemagasin och detaljer tagna ur ägarens privata inredningssamling inger en unik känsla av art-deco in i nutid. Atmosfären präglas till stor del av tidsandan i rummet, som har volym, generös takhöjd och stora fönster.

En unik uteplats designades och byggdes upp specifikt för platsen. Den har låga soffor i två rader. Soffor och textil på uteplatsen är samstämmig med fasadens kulör för att smälta in och bli en del av platsen på ett finstämt sätt.

Cafe Orange n Blk

  • Kund: Café Orange n Blk
  • Ort: Göteborg
  • Fotograf/Illustratör: Jan Töve

Team

  • Susanna von Eyben

Byggnadstyp

Liknande projekt