Gå tillbaka

Hur kombinerar man önskan om en lekfull och social arbetsplats där alla skall känna sig hemma med ett behov av att kunna fokusera på sitt arbete och inte bli störd av allt som händer i ens närhet? Svaret på den frågan som vi fick av Autodesk Stingray när de skulle flytta till nya lokaler i en gammal industrifastighet i Stockholm var att dela kontoret i två delar med helt olika karaktär men som ändå fortsätter att leva med varandra.

Autodesk Stingray som utvecklar en motor för datorspel och visualisering ville att de nya lokalerna skulle spegla deras arbetssätt och att man som besökare skulle förstå vad de arbetar med. Arbetsplatsen skulle kännas high-tech, hemtrevlig och professionell på samma gång. Man önskade sig möjlighet till koncentrerat arbete och ytor för mer informellt umgänge med en sömlös övergång mellan dessa. Lösningen blev att skapa två olika tempon i lokalen. De sociala och livliga funktionerna samlades i en färgstark kärna i lokalens mitt med en ring av lugnare arbetsplatser runt kärnan. Kärnan blir en plats för samarbete, möten och avkoppling medan man i den lugnare arbetsytan arbetar mer enskilt och koncentrerat. Ett printat glasparti med ett datorspelsinspirerat motiv separerar de olika delarna samtidigt som det är synligt från båda håll och binder samman det till en miljö där alla typer av arbetssituationer får en hemvist.

Materialvalen i avspeglas också i lokalens olika tempon. Med utgångspunkt i byggnadens industrikaraktär kompletteras kärnan med kraftiga färger och mönster för att bli en förlängning av staden utanför medan arbetsytan har en ljusare karaktär med mycket trä och naturliga material.

Autodesk

  • Kund: Autodesk AB
  • Projektets start/slut: 2015-2015
  • Färdigställt: 2015
  • Storlek/Yta: 250 m²
  • Ort: Stockholm
  • Fotograf/Illustratör: Emil Fagander

Kompetenser

Team

  • Tomas Landfeldt
  • Magnus Lindgren

Nyckelord

Byggnadstyp

Liknande projekt