Gå tillbaka

Kv Båtsman ingår i bostadsutställningen Annedal 2012 som invigs den 16 augusti. Fokus för utställningen är energismart byggnade och kvadratsmart boende för barn och unga.

Båtsman är både vackert och nyskapande. För mig känns det som en smak av Stockholms framtid.
/ Mats Egelius, arkitekt på White.

I stadsdelen Mariehäll, där Stockholm gränsar mot Sundbyberg, pågår en intensiv stadsförnyelse. På ett område tidigare dominerat av industri och verkstäder växer nu en ny del av staden fram med variationsrika bostäder i stadsmässiga kvarter runt ett centralt parkrum. Hela 21 byggföretag medverkar i att skapa 2012 nya bostäder.

De funktionella lägenheterna i Brf Båtsman passar alla livets åldrar. Varje bostad har sin egen särprägel, med genomtänkta planlösningar som är funktionella utan att slösa med kvadratmeter, som t.ex. en yteffektiv sexrummare på 76 kvadrat. Alla boende har erbjudits många tillval och möjligheter att påverka sina egna hem; många rum eller stora öppna ytor.

Samtliga femtio lägenheter – från minsta ettan till stora sexan på 130 kvadrat – har balkong eller uteplats i västläge med utsikt över vattnet och strandpromenaden längs Bällstaån. Förutom de två flerfamiljshusen anläggs även fem attraktiva stadsradhus i två våningar med 4 rok på ca 113 kvadrat. Radhusen ramar in den gemensamma gården.

Bostadsutställningen Annedal 2012 pågår 16–26 augusti 2012 i regi av Stockholms Byggmästareförening i samarbete med Stockholms stad, Sundbybergs stad och byggherrarna i Annedal.

Annedal

  • Kund: Besqab
  • Projektets start/slut: 2012-2012
  • Färdigställt: 2012
  • Ort: Stockholm
  • Fotograf/Illustratör: Åke E:son Lindman

Kompetenser

Team

  • Mats Egelius - ansvarig arkitekt

Nyckelord

Liknande projekt