White öppnar kontor i Kiruna

Nu slår White arkitekter upp dörrarna till ett nytt kontor i Kiruna. Med en ökad närvaro i Kiruna ska White fördjupa sitt engagemang. White har arbetat intensivt med stadens utvecklingsplan sedan 2013. Nu börjar bygget av nya Kiruna.

Ett syfte med kontor i Kiruna och fler medarbetare på plats är att stärka samarbetet med kommunen och LKAB kring stadsomvandlingen. Samtidigt vill White samarbeta med aktörer som vill bygga i det nya Kiruna.

– Vi tror på Norrbotten och vill vara med när Kiruna och andra orter i regionen utvecklas. Med ett kontor i Kiruna kommer vi närmare kommunen och Kirunaborna. Vi ser också affärsmöjligheter när byggherrar och fastighetsbolag visar intresse för att bygga i Kiruna, säger Ulla Bergström, arkitekt och kontorschef för White i Stockholm och Kiruna.

För närvarande arbetar White med de första stegen i stadsomvandlingen. Det omfattar Kirunas nya centrum med ett torg, en stadspark och en gågata. Arbetet med torget vid Kirunas nya stadshus startade i januari i år och det ska vara klart 2017.

– Genom en ökad närvaro kan vi jobba mer effektivt med omvandlingen. Det blir enklare att få till ett snabbt fysiskt möte med nyckelpersoner i projektet och på så sätt kan vi hålla tempot uppe. Kontoret ligger centralt, vilket gör det möjligt för nyfikna Kirunabor att titta in och prata med oss, säger Krister Lindstedt, ansvarig arkitekt på White.

Whites kontor i Kiruna ligger i en lokal med skyltfönster på Arent Grapegatan. Skyltfönstret ska användas för att visa hur det nya Kiruna växer fram med hjälp av modeller, ritningar och illustrationer.

Kontakt:
Ulla Bergström, kontorschef för White i Stockholm och Kiruna
0708-22 08 20

Krister Lindstedt, ansvarig arkitekt på White
076-800 26 99