White arkitekter vann MIPIM Awards 2015

Würths nya huvudkontor och centrallager i Örebro tog hem förstapriset i MIPIM Awards 2015 i kategorin Bästa industri- och logistikbyggnad. Byggnaden som har ritats av White, var den enda svenska byggnaden i final på MIPIM, som är den största och mest betydelsefulla mässan för fastighetsbranschen i Europa.

Viktoria Buskqvist från White arkitekter tog emot priset på scenen i Palais de Festivals i Cannes.

– Att vinna första pris i konkurrens med de bästa arkitekterna i Europa är en ära. Det här är en byggnad som syns. Huvudkontoret förkroppsligar Würths varumärke och företagskultur. Jag är stolt över mina kollegor som har skapat en byggnad som underlättar flöden och snabba transporter, vilket är kritiskt för ett logistikföretag, säger Viktoria Buskqvist, arkitekt och kontorschef på White i Örebro.

Logistikföretaget Würths nya huvudkontor och centrallager ligger i Örebro precis där E18 möter E20. Arkitekturen samspelar med verksamheten som syftar till snabba leveranser med hög leveranssäkerhet. Byggnadernas delvis skärmade fasad tar tillvara platsens dynamik, samtidigt som den refererar till svenska teman som falurött och svart tjära.

Le marché international des professionnels de l’immobilier, MIPIM, är den viktigaste mässan för fastighetsbranschen i Europa. Mässan hålls årligen i Cannes. 2014 hade den 21 000 besökare.

Kontakt:
Viktoria Buskqvist, arkitekt och kontorschef på White Örebro
*protected email*
076-767 22 11

Ladda ner pressbild