Vinnaren i tävlingen “Opportunity Space” utsedd

Folkets House är namnet på det vinnande bidraget i Van Alen Institutes designtävling Opportunity Space. Syftet med tävlingen har varit att designa en tillfällig aktivitetsplats för att uppmärksamma Malmö stads insatser som rör utbildning, jobb och sociala aktiviteter och att föra samman nya och etablerade Malmöbor.

Folkets House har en parasolliknande konstruktion som förvandlas till en ljusinstallation kvällstid. Installationen kommer att finnas i Enskifteshagen under sommaren och vara öppen för alla Malmöbor.

Tävlingen organiserades av Van Alen Institute i samarbete med White Arkitekter, Malmö stad Sveriges Arkitekter och Individuell Människohjälp. Det är den första i en serie s k ”Flash Competitions”, designtävlingar för multidisciplinära team av designers och andra experter, vars bidrag kan medverka till att lösa viktiga sociala utmaningar och bidra till ett mer inkluderande samhälle.

White är stolta över att vara en del av detta samarbete. Genom att organisera denna tävling för att aktivera engagemang hoppas White kunna vara med och hjälpa till att lösa sociala utmaningar.

– Juryn hade ett mycket givande arbete i att diskutera och utvärdera alla fantastiska tävlingsbidrag. Det vinnande förslaget ’Folkets House’ lyckas kombinera värdighet och platsskapande, två av de resultat Opportunity Space vill uppnå. Konceptet var väl formulerat, förhåller sig till platsen och är en bra representation av begreppet, ”mötesplats”. På alla sätt, ett övertygande vinnande bidrag, säger Monica von Schmalensee, VD på White.

Mer om det vinnande tävlingsbidraget finns på:http://www.vanalen.org/projects/opportunity-space/

vinnande förslag