Svenska Turistföreningen öppnar STF Göteborg City

Den 28 mars 2014 öppnar Svenska Turistföreningen, STF, ett modernt basläger i centrala Göteborg. Den nya anläggningen STF Göteborg City är ritad av White arkitekter och håller precis på att färdigställas i kvarteret bredvid NK, endast fem minuter från Centralstationen. Det blir 102 rum med många smarta lösningar. I lobbyn kommer det finnas en deli, som är en kombination av butik och restaurang, sköna fåtöljer och till och med en lägereld.

– Utmaningen var att skapa Göteborgs mest kompakta hotell och ge gästerna en designupplevelse som visar en ny sida av STF. Arkitekturen är inspirerad av naturen, vandringstraditionen och STF:s historia. Trapphuset och korridorerna fungerar som vandringsleder. För att gästerna lätt ska hitta har varje våning ett grafiskt bildspråk som refererar till Sverige, från norr till söder, säger Susanne Wessely Gromark, ansvarig inredningsarkitekt på White.

De 102 rummen kommer bestå av dubbelrum, familjerum och tre sviter, alla med dusch och wc. Lobbyn är en öppen yta med en restaurang/butik med svenska smaker, där man ska kunna äta och ta ett sig glas vin. Det kommer även finnas ett gästkök för de gäster som vill ta med egen mat och ett klotterplank med personliga tips om allt vad staden har att erbjuda.

– Det är fantastiskt roligt att etablera ett hotell och vandrarhem under Svenska Turistföreningens flagg för storstadens upptäckare. Vi vill att STF Göteborg City skall vara ett upplevelsenära boende till ett vettigt pris och bli en mötesplats för såväl turisten som för Göteborgarna. Själv älskar jag idén med en lägereld i lobbyn, vad är mer inbjudande till samtal en att sitta tillsammans runt en eld, säger Fredrik Kihlberg, platschef på STF Göteborg.

I Göteborg finns redan ett brett utbud av hotell som erbjuder sina gäster en väldigt hög standard. Genom smarta rumslösningar blir detta ett både bekvämt och prisvärt alternativ. Det nya hotell och vandrarhemmet fyller ett segment som inte finns på Göteborgs marknad idag. Hotellet kommer även att miljöklassas enligt LEED och blir därmed ett av de första i Sverige.

STF Göteborg City (1800x1200)