Strategisk rekrytering ger White nyckeln till Västerås

Med hjälp av den väletablerade arkitekten Olov Gynt tar White ett tydligt steg in på den intressanta marknaden i Västerås med omnejd.– Olov är perfekt för vår expansion i den dynamiska Mälardalsregionen. Han är en duktig och välkänd arkitekt med den nyckelkompetens som vi eftersöker, säger Monica von Schmalensee, VD för White och att strategisk nyckelrekrytering är viktigare än stora företagsförvärv.

Olov Gynt har en gedigen bakgrund. Efter arkitektexamen från KTH har han arbetat på kontor i Stockholm, Eskilstuna och Västerås. Sedan 2001 har han drivit egen verksamhet i Västerås med uppdrag över hela registret inom arkitektur och stadsbyggnad.

– Västerås har haft en stark utveckling och jag är övertygad om att den kommer att fortsätta. Här bör finnas många intressanta projekt för framtiden, säger Olov Gynt som inom kort hänger upp Whites skylt på sitt nuvarande kontor i Västerås. Därmed får Skandinaviens ledande arkitektföretag återigen en tydlig närvaro i staden, snart 50 år efter att man senast hade kontor i Västerås.

Olov Gynt har redan fått mycket positiva reaktioner från kunder och kontakter på nyheten om övergången till White, och han har flera pågående projekt som kommer att föras över till White där det passar. För VD Monica von Schmalensee är anställningen av Olov Gynt en strategisk rekrytering i linje med Whites vilja att växa genom fördjupade relationer på intressanta marknader. I våras etablerades ett projektkontor i Oslo för att komma närmare den norska marknaden.

– Genom rekryteringen av Olov får vi ett bredare nätverk samtidigt som han själv tar ett professionellt kliv upp i en större organisation där personlig utveckling är en stor drivkraft.

Måndag 3 september börjar Olov vid Whites kontor i Örebro, även om en del av arbetsveckan tillbringas i Västerås en timmas restid bort. Anders Ejdeholt, chef för White i Örebro, är mycket nöjd med förstärkningen på sitt kontor då Olov Gynt börjar. Han talar om en logisk affär.

– Vi slår två flugor i en smäll – kontoret förstärks med en meriterad och erfaren arkitekt samtidigt som företaget får in hela foten på Västeråsregionen. Det känns som en win/win-situation där bägge parter hittar rätt.