Flygande start för barnens egen arkitekt

I maj började Eva-Johanna Sandberg arbeta på White. Sedan dess har hennes almanacka matats sprickfärdig med spännande inredningsuppdrag där barn och barnkultur står i fokus. Denna vecka leder hon workshops med barngrupper på Röda Sten i samband med Barnkulturåret Göteborg 2012.– Jag har verkligen fått en flygande start. Det är uppenbart att barns behov är ett eftersatt område inom arkitektur, säger Eva-Johanna.

White är de många specialisternas stora kollektiv. Som Skandinaviens ledande arkitektföretag med snart 700 medarbetare kan vi kombinera gedigen bredd med smal spetskompetens och unik expertis.

Eva-Johanna Sandberg är ett utmärkt exempel. Vi vågar påstå att ingen är mer kvalificerad när det gäller design och inredning av miljöer för barn. Bland färska exempel kan nämnas utformningen av barnvärlden Balagan på Stadsbiblioteket i Malmö, koncept för Sveriges första Litteraturhus för barn och unga i Sandviken samt workshopen ”Slöjd+Bygga koja” för 500 ungdomar på samma gång på festivalen Kulturkräm i Göteborg.

Eva-Johanna har fått sin utbildning som Barnkulturdesigner genom masterutbildningen Child Culture Design på HDK som är världsunik i sitt slag. Som enda inredningsarkitekt gick Eva-Johanna ut i den första kullen. Kärnan i hennes arbetssätt är att närma sig varje uppdrag med barnens ögon, inte som en stelbent vuxen.

– Jag jobbar nära tillsammans med barnen för att förstå deras värld, och sedan kunna överföra deras behov och önskningar till en miljö, berättar Eva-Johanna. Genom att vara en del av White får jag möjlighet att påverka på riktigt i t.ex. större sjukhusprojekt, skolor och stadsbyggnad, säger Eva-Johanna som är världens hittills enda inredningsarkitekt som är barnkulturdesigner.

För information:
Eva-Johanna Sandberg, tel 031-608773

För bild:
http://www.white.se/aktuellt-press/pressbilder