Nytt kreativt nätverk öppnar Pop-Up Studio i Bergsjön

White flyttar ihop med fyra av Sveriges främsta byråer och öppnar kontor på Rymdtorget i Bergsjön. Pop-Up Studion är ett helt nytt initiativ att skapa mötesplatser och bygga ett samverkande kollektiv som tillsammans vill göra skillnad.

– Att vara inkluderande och möta de som nyttjar vår arkitektur är viktigt. Vi vill lära känna hela vår stad genom att vara på olika platser, säger Susanna von Eyben inredningsarkitekt på White.

Pop-Up Studion öppnade den 1 november och White kommer under sex månader att dela kontor med Stylt Trampoli, Forsman & Bodenfors, Cengiz Lövheden och Designkanalen. De medverkande företagen kommer att ha varsin dag då de själva utformar innehållet av dagen. Varje torsdag finns medarbetare från White på plats med möten och aktiviteter som ska få fler att delta i stadens utveckling.

–  Det här ger flera möjlighet att påverka hur staden och våra platser utformas. Vi hoppas också på möten som ger oss insikt och tror att det kommer berika oss i vår yrkesroll, säger Susanna von Eyben.

Initiativet kommer från ADA, och Familjebostäder står för lokalen. ADA jobbar för att utveckla kreatörer och öka mångfalden inom kreativa näringar i Göteborg och Västra Götalandsregionen. Läs mer om Pop-Up Studion i Bergsjön.

Pop Up-Studio Bergsjön
Pop Up-Studio Bergsjön. Foto: Kajsa Sperling, White.