Nomineringar till Sweden Green Building Awards på Ekobygg och SGBC15

White har i år fyra nomineringar till Sweden Green Building Awards som tilldelas organisationer, företag och personer för sitt arbete med att skapa en bättre byggd miljö. Prisutdelningen äger rum i Stockholms stadshus den 30 september.

Anna Graaf, hållbarhetschef på White, är en av de nominerade till priset för positiva bidrag till hållbar byggnads- och fastighetsutveckling. I samma kategori har Anna sällskap av Maria Nordberg, miljöspecialist på White i Göteborg medan Johanna Engberg, miljöspecialist och vice kontorschef på White i Göteborg, nomineras till priset för positiva bidrag till hållbar stadsutveckling. Whites fjärde nominerade är arkitekt Jan Wijkmark, även han med vinstchans till priset för positiva bidrag till hållbar stadsutveckling.

– Den långsiktiga effekten av våra insatser är givetvis viktigast, men visst blir man glad för priser och medaljer, säger Anna Graaf, hållbarhetschef på White och en av byggbranschens främsta auktoriteter inom miljö och hållbarhet.

Pocket Park  (1987x1200)

På mässan Ekobygg och SGBC 15 har White en monter, uppbyggd som en Pocket park, där vikten av gröna oaser i staden som bidrag till biologisk mångfald kommer att diskuteras. Pocket parkerna är också ett svar på tillfällig arkitektur i staden, samtidigt som det skapar nya möjligheter till sociala mötesplatser – en recycling av rummen mellan husen.

White har tillsammans med Fortum tagit fram en film om hur ett hållbart Stockholm kan se ut i framtiden. ”En idé om en varm och hållbar stad” sammanfattar resultatet från dialogmöten mellan Fortum Värme och energikunder, fastighetsägare, forskare och hållbarhetsspecialister under våren 2015. Filmen visas på Ekobygg och kan även ses nedan.

Jan Wijkmark, Sweden Green Building Award 2015 (960x1256)

Jan Wijkmark, White, tilldelas Sweden Green Building Awards 2015 för positiva bidrag till hållbar stadsutveckling. Läs mer.

Karin Hedén, Johanna Engberg, Husvärden, SGBC 15  (1200x800)

Foto: Ola Hedin

Husvärden tilldelas Årets Miljöbyggnad Sweden Green Building Awards 2015 för projektet Kängurun 21 där White medverkat som hållbarhetsexperter. På bilden från vänster: Karin Hedén, White, Andreas Grindebacke, Husvärden och Johanna Engberg, White.