Montreals borgmästare undersöker hållbar stadsutveckling i Malmö

Under onsdagen besökte Montreals borgmästare Michael Applebaum Västra Hamnen i Malmö för att hämta inspiration och erfarenheter från framgångsrika projekt inom hållbar stadsutveckling.

Arkitekten Marie-France Stendahl, Whites utlandschef Carl Bäckstrand och Lotta Hansson från Malmö Stad visade BO01 i Västra Hamnen – en förebild när Montreal planerar för nya stadsdelar som utgår från principen om hållbar utveckling. Fokus för besöket var att etablera nya samarbeten och förstå vilka processer som behövs för att bygga miljöanpassade stadsdelar där social och ekonomisk hållbarhet går hand i hand.

Under de närmast decennierna ska Kanadas största stad Montreal genomgå en omfattande stadsutveckling. Bland annat kommer en stadsdel med 8000 bostäder byggas i det historiska evenemangsområdet Hippodrome, där miljö och hållbarhet, innovativ design och medborgarinflytande är ledstjärnor.

Besöket i Malmö är ett led i staden Montreals arbete med att skapa framtidens stad och fördjupa kunskaperna kring bland annat infrastruktur, transporter och återvinning. Under veckan besöker borgmästaren även miljöstadsdelen Hammarby Sjöstad i Stockholm. Förra året bjöd Montreal in lokala och internationella experter, däribland Marie-France Stendahl, för att delta i arbetet med att formulera en urban vision för staden under de närmsta decennierna. Läs mer.

Montreals borgmästare i Malmö (1920x1200)

Montreals borgmästare i Malmö (1920x1200)