IVA får ny mötesarena när Wallenbergsalen återinvigs

Idag invigs den klassiska Wallenbergsalen vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) konferenscenter där White står bakom utformning och inredning av den nya mötesmiljön.

Rummet har genomgående inretts med svenska material som kalkstensgolv från Borghamn, väggar klädda väggar klädda med mönsterfrästa väggpaneler i askoch fåtöljer i ask. Inredningsarkitekten Åke Axelsson har specialritat fåtöljerna i lönn med nötskinn. Delar av de tidigare fåtöljernas skinnklädsel har återanvänts till nyritade extrapallar.

Wallenbergsalen är utförd som ett auditorium, i motsats till tidigare då inspirationen snarare var det brittiska parlamentet. Salen har också vänts 180 grader för att skapa en lugnare och bättre mötesmiljö. I sin nya skepnad rymmer Wallenbergsalen 150 personer i fast möblering.

– I och med denna ombyggnad har vi inte bara fått en uppgraderad och utvecklad hörsal, utan en helt ny och imponerande mötesarena med stöd i unik arkitektur och teknik, säger IVA:s vd Björn O. Nilsson. Läs mer.

IVA Wallenbergsalen (1920x1200)

IVA Wallenbergsalen (1920x1200)