Invigning av Tele2 Arena

I lördags kväll invigdes Tele2 Arena av nära 40.000 personer som fick uppleva Sveriges främsta artister Robyn, Lars Winnerbäck och Kent på samma scen.

Invigningskalaset startade redan på dagen då tusentals stockholmare och inrest publik hade samlats i Globenområdet för att se uppträdanden och träffa Djurgårdens fotbolls- och hockeylag, Hammarby Fotboll och AIK Hockey. Sten Nordin, Finansborgarråd och Madeleine Sjöstedt, Kultur- och fastighetsborgarråd, Stockholms stad klippte bandet och förklarade arenan för invigd tillsammans med Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas. På plats fanns också Monica von Schmalensee och Fredrik Källström, ansvariga arkitekter för Tele2 Arena.

– Efter drygt tio års arbete har det blivit dags för oss att släppa taget om arenan. Att arkitekturen och visionen om en assymetrisk form, transparens och det nordiska ljuset har fått ta plats genom hela projektet har varit helt avgörande för det resultat vi ser idag. Det är med stolthet som vi nu lämnar över Tele2 Arena till publiken, säger Monica von Schmalensee, vd på White och en av de ansvariga arkitekterna för Tele2 Arena.

Svenska Dagbladet: ”Arenagudarna gråter av glädje.”

Dagens Nyheter: ”Samtidigt blir det också ett rejält test av Tele2 som konsertarena, vilket den klarar fint.
Expressen: ”Tele 2 Arena ser ut som något från yttre rymden men är redo att lysas upp av världens stjärnor.”

Tele2 Arena, Stockholm (917x1200)