Invigning av Stockholm Waterfront

Stockholm Waterfront Congress Centre invigs 17 mars och Sveriges huvudstad tar nu ta ett stort kliv uppåt i den internationella konferensvärlden.

Kongressanläggningen ger Stockholm helt nya möjligheter att locka arrangemang och besökare från hela världen till en samlad anläggning med ett spektakulärt läge i hjärtat av staden.

Hela projektet Stockholm Waterfront har ritats av White. Inredningsprojekteringen har utförts av engelska RPW. Helheten består av en kongresshall med plats för 3000 deltagare (och en bankettsal med plats för 2000 sittande matgäster), ett fyrstjärnigt hotell, Radisson Blu Waterfront Hotel, med 414 rum varav hälften med hänförande utsikt över Riddarfjärden och Stadshuset, samt en kontorsbyggnad med panoramavy över både vatten och stad. Både hotell och kongress drivs av Rezidor.

I kongressen kan 3000 gäster samlas i en volym på 20 000 kvadratmeter med nästan obegränsade möjligheter till flexiblitet. Den stora kongressalen kompletteras med ytterligare konferensutrymmen på de två nedersta planen med kapacitet för 1200 personer i varierande rumsstorlekar.

Kongressens exteriöra uttryck med sin övre del gestaltad i en fri svepande form samspelar med rörelsen i både de omgivande trafikramperna och kajernas horisontella linjespel. Det fasta klimatskalet omsluts av ”slöjor” konstruerade av 3500 z-profiler i rostfritt stål, som monterats med en distans till väggen. Konstruktionen är även förberedd för ljussättning, vilket ytterligare kommer att förstärka anläggningens särart.

Waterfront kommer att certifieras enligt Green Building.

Läs mer om Stockholm Waterfront i pressmeddelandet från White