Integration och nätverkande på Opportunity Space Festival

Opportunity Space Festival drar igång på tisdag i Enskifteshagen i Malmö. White Arkitekter, som är medarrangörer, är på plats för att hålla workshops, coacha nyanlända arkitekter och delta i paneldebatter om hur vi skapar mer öppna och integrerade städer.

Den tolv dagar långa festivalen – med fokus på social och ekonomisk integration – har initierats av New York-baserade stiftelsen Van Alen Institute. Men White Arkitekter är, och har varit, engagerade på flera sätt.

Whites VD Monica von Schmalensee var en av jurymedlemmarna i van Alens arkitekttävling som skulle skapa festivalens utomhuspaviljong.

Niels de Bruin och Anna Berlin, landskapsarkitekter, byggnadsingenjör Kasra Lashkari och arkitekt Emilia Thurin Melin från White i Malmö har alla fungerat som coacher och mentorer till medlemmarna i PLANAS, en grupp nyanlända akademiker som på olika sätt är utbildade inom arkitektur.

– Vi har bland annat gett dem guidning och vägledning i hur man skapar sig ett karriärnätverk här i Sverige, stöttat dem i kontakter med olika myndigheter och coachat dem i ett fristående objekt som ska stötta upp aktiviteterna kring paviljongen, berättar Anna Berlin.

Victoria Percovich-Guiterrez, hållbarhetsspecialist på White i Malmö, modererar festivalens paneldebatt.

Dessutom kommer de involverade arkitekterna att hålla en workshop för en grupp sjundeklassare som under en dag får testa på hur det är att arbeta som landskapsarkitekt och arkitekt.

Mer information om festivalen och programmet hos Van Alen Institute.