Fyra nomineringar för White i Sveriges snyggaste kontor

Tiden för den prestigefyllda tävlingen Sveriges snyggaste kontor är här. I fjol knep vi silvret för vårt projekt för Vasakronan Malmö och i år siktar vi givetvis på guld för något av våra fyra nominerade projekt.

I år är White nominerade för följande projekt:

Stockholm Vatten AB

Aktivitetsbaserat kontor på ca 6300 kvm i ombyggd antikvariskt klassad byggnad från 1969 i Ulvsunda gamla bryggeriområde. Byggprojektet pågick 2014-2016 med inflytt i mars 2016.

Stockholm Vatten har som uppgift att leverera något så livsviktigt som rent vatten (VA-försörjning) och avfallshantering, i världsklass. Då krävs en arbetsmiljö som andas kvalitet och kreativitet. En miljö där man ser varandra och öppnar upp för samverkan och erfarenhetsutbyte, samtidigt som den erbjuder avskilda vrår för total koncentration. Och allt däremellan.

Se projektet i sin helhet här.

1995_full

2001_full

Autodesk AB

200m2
Färdigställt november 2015.
Vår brief till arkitekterna från White var att vi ville ha något mellan ett hem och ett kontor. En miljö där alla kan känna sig hemma och där det skall vara avslappnat men som samtidigt skulle fungera som en professionell arena för det vi arbetar med som till största delen är programmering. Det arkitekterna gjorde var att dela in lokalen i två zoner: en lugn och lite mer neutral miljö längs fasaden för koncentrerat arbete och en kärna i lokalen med mer puls och energi för informella möten, vardagligt häng och samtal. På glaspartierna som separerar de två delarna löper ett futuristiskt naturmotiv som togs fram tillsammans med en konstnär (Oskar Aglert) speciellt för projektet.

1964_full

1962_full

Epidemic Sound

In 2015, the Epidemic Sound family adopted more team members. It’s hard to make an office environment feel like home and the team had just started to settle in. Instead of uprooting everyone, the obvious solution was to expand in their existing space. It was decided the former brewery at Åsögatan in Södermalm, Stockholm, would be transformed into the sexy, warm and inspiring 825 sqm working space it is today.

With the help of White Arkitekter, the interior design concept was created. Music and industrial materials were the inspiration – backstage was the ambition. The style reflects the company’s collective identity, an important factor when building a creative company. The vision was to create a contemporary office environment while preserving the building’s warehouse feel. Sheets of plywood, valchromat and träullit reappear as the wall-cladding and were selected for their robustness, acoustic properties and durability. The colours for the interiors were chosen to complement the character of the existing building, making the obvious choice of leaving the original concrete floor bare and polished.

Se projektet i sin helhet här.

2025_full

2027_full

ARM Sweden AB

Vi flyttade till våra nuvarande lokaler i Mars 2014. Vi är nu ca 105 anställda på ca 1500 m2. Tanken var att skapa ett enda stort vardagsrum där alla skulle känna sig hemma. Vi har 2 våningsplan. För att underlätta integration så har vi olika teman på de olika våningsplanen. Vi vill ge de anställda kreativa miljöer att arbeta i.
På plan 3 har vi ca 42 arbetsplatser, bibliotek och vilorum. Här tänker vi att de som vill läsa dokument, böcker eller ha lite lugn och ro kan få det. På plan 4 har vi ca 70 arbetsplatser, här har vi spelrum, stort mötesrum och hjärtat av kontoret; köket. Här finns möjlighet att mötas och umgås under lunchen.

Fotograf: Emeli Bågvik Ströbeck

1327_full

1336_full

Här kan du se alla bidrag och rösta på din favorit.