Frösö Park ska bli en unik attraktiv stadsdel

Frösö Park ska utvecklas vidare och bli en ny attraktiv, hållbar stadsdel – med omkring 1000 nya bostäder. White arkitekter har anlitats för att ge utvecklingsförslag och medverka till framtagandet av detaljplanen.

Med sitt natursköna läge i södersluttningar och nära till flygplatsen, centrala Östersund och Åre finns stor potential att skapa attraktiva boendemiljöer, ta tillvara de gröna värdena och vidareutveckla den unika miljön. Bakom satsningen ligger entreprenörerna Lasse Bäckvall och Marcus Lundberg, Frösö Park Fastighets AB.

–  Vi vill skapa livsstilsboenden för aktiva människor som vill bo nära natur, kultur och rekreation och skapa möten och synergier. Här finns redan etablerade verksamheter, såsom hotell, event- och konstarena och nya etableringar är på gång, säger Marcus Lundberg, VD Frösö Park Fastighets AB.

–  Vi är väldigt glada över att få vara med och utveckla den unika kulturmiljön som västra Frösön är. Utmaningarna för oss blir att skapa hållbara, livskraftiga miljöer som blir en pusselbit för hela Östersunds utveckling, säger Krister Lindstedt, arkitekt och partner på White.

För mer information:
Marcus Lundberg, vd Frösö Park Fastighets AB, 070-683 30 15
Krister Lindstedt, arkitekt och partner på White, 08-4022699

Frösö Park