Ett urbant basläger mitt i Göteborg

Idag öppnar STF Göteborg City, ett modernt basläger för urbana upptäcktsresanden i storstaden. Anläggningen är ritad av White och erbjuder 102 rum med många smarta lösningar. Självklart ingår en lägereld att samlas kring.

Med stadens mest kompakta hotell blir STF Göteborg City ett alternativ för besökare som söker supercentralt boende till vettigt pris. Hotellet kommer att miljöklassas enligt LEED och blir därmed ett av de första i Sverige med äkta hållbarhetsprofil. White har ansvarat för helhetskonceptet inklusive designprogram och vann uppdraget i konkurrens med flera specialistföretag inom hotell- och upplevelseindustrin.

Arkitekturen är inspirerad av naturen, vandringstraditionen och STF:s historia. Trapphuset och korridorerna fungerar som vandringsleder. För att gästerna lätt ska hitta har varje våning ett grafiskt bildspråk som refererar till Sverige, från norr till söder.

– Det har varit en spännande utmaning att skapa Göteborgs mest kompakta hotell och med hjälp av vår samlade kompetens inom arkitektur, inredning, design och ljus ge gästerna en upplevelse som visar en ny sida av STF, säger Susann Wessely Gromark, ansvarig inredningsarkitekt på White.

De 102 rummen består av dubbelrum, familjerum och tre sviter, alla med dusch och wc. Lobbyn är en social mötesplats med en restaurang/butik med svenska smaker, där man kan äta och ta ett glas vin i sköna fåtöljer invid en lägereld. Det finns även ett gästkök för de som vill ta med egen mat samt ett klotterplank med personliga tips om allt vad staden har att erbjuda. Läs mer om STF Göteborg City.

STF Göteborg City (1800x1200)