Design för ett mer inkluderande samhälle: Malmö först ut med tävlingen “Opportunity Space”

Opportunity Space arrangeras av van Alen Institute i samarbete med Malmö Stad, White, Sveriges Arkitekter och Individuell Människohjälp. Det är den första i en serie s k ”Flash Competitions”, designtävlingar för multidisciplinära team av designers och andra experter som ska hitta designförslag som kan bidra till att lösa viktiga sociala utmaningar.

Opportunity Space kommer att skapa en tillfällig aktivitetsplats för utbildning, jobb och sociala aktiviteter som är öppen för alla Malmöbor. Syftet är att göra dessa insatser mer synliga och tillgängliga samt att föra samman nya och etablerade Malmöbor.

Tävlingen bjuder in ett brett fält av internationella, multidisciplinära team av designers, experter på ekonomisk utveckling, sociologer mfl att lämna in förslag på hur en mobil lösning skulle kunna se ut. Vinnaren får ett pris på 10 000 dollar plus 25 000 dollar för att bygga sitt förslag.

White är stolta över att vara en del av detta samarbete. Genom att organisera denna tävling för att aktivera engagemang hoppas White att hjälpa till att lösa sociala utmaningar.

– White känner Malmö väl. Vi vet att alla möjligheter finns att skapa projekt som bidrar till att alla medborgare kan växa. Vi är också övertygade om att Malmö kan inspirera andra städer i världen att göra samma sak, säger Whites VD Monica von Schmalensee.

Mer om Van Alen Instute, tävlingen samt föranmälan finns på: https://www.vanalen.org/projects/opportunity-space/.
Sista dag för anmälan är den 18 november 2016.

Kontaktperson på White är Sander Schuur, *protected email*