White på Stockholm Furniture & Light Fair och Design Week

När: 03 Feb
3-9 februari

Plats: Stockholmsmässan, Mässvägen 1, Älvsjö och Woodstockholm StudioStudio , Åsögatan 115, Stockholm

White medverkar i en rad utställningar och montrar under Stockholm Furniture & Light Fair 2014. I år har vi också ett samarbete med Woodstockholm där White skapat inredningen för Woodstockholm Design Week, en mötesplats för formgivning, konst och design. Vill du se bilder från våra inredningsarkitekter och designers under veckan, följ White på Instagram.

Inredning för Woodstockholm Design Week

Den andra upplagan av Woodstockholm Design Week bjuder på nyheter från såväl etablerade formgivare som studenter från Konstfack och Beckmans. Utställningen produceras i samarbete med White – Lisa Grape, Anja Lindberg, Henrik Lindholm och Malin Alenius har gjort inredning och ljusdesign för Woodstockholm Design Week. Den 4-7 februari kl. 12.00-24.00 visas utställningen i Studio Studio på Åsögatan 115 i Stockholm, en mötesplats för formgivning, konst och design som är öppen för alla under Designveckan och Möbelmässan. Evenemangssida för Woodstockholm Design Week.

Akustiska produkter med integrerad belysning för Akustikmiljö

På Stockholm Furniture Fair presenterar Ingrid Backman, Andreas Milsta och Monika Semkowicz på White ett helt nytt inredningskoncept för en bättre ljudmiljö med integrerad belysning. Designen är inspirerad av japanska hem med synliga träramar som kan fyllas med en mängd olika ytskikt så som tyg, metallnät, en whiteboard eller en spegel. Under 2014 kommer konceptet att utvecklas med ytterligare produkter, träslag och färger. White har även utformat montern för Akustikmiljö som kan besökas på A35:02. Välkommen!

Aura och Siluette – två nya mönster för Almedahls

Årets möbelmässa i Stockholm innebär 10-årsjubileum för samarbetet mellan textilföretaget Almedahls och White. Efter framgången med storsäljarna Maskros och Metallros lanseras nu en ny produktfamilj som kombinerar modernitet och tidlöshet med fokus på offentliga miljöer. Under 2013 har Ingrid Backman, Monika Semkowicz och Susann Wessely Gromark på White utformat de två nya mönstren Aura och Siluette, som ska bidra till att stärka en interiörs identitet med möjlighet att använda textilerna både för skira ljusinsläpp och som rumsavskiljare. Almedahls finns i monter A09:43.

Soft – armaturserie för Blond

Armaturserien Soft är designad av Andreas Sture och Torbjörn Eliasson på White. Soft ser tillbaka på historien och är med sitt formspråk en hommage till gårdagens armaturer, tillverkade med ljusteknik för morgondagens behov. Familjen består av pendlar- och golvarmaturer i olika storlekar med textilier och mässing som basmaterial. Armaturen Soft och andra produkter från Blond visas i monter A09:23.