Viktoria Walldin till konferensen Hållbar kommun

När: 15 Oct
Kl. 08.00-17.30

Plats: Konferens 7A, Odengatan 65, Stockholm

Hållbar kommun är en konferens som fokuserar på hur kommuner kan och bör arbeta strategiskt med miljö, socialt ansvar och andra hållbarhetsfrågor för att skapa miljönytta och öka regionens konkurrens- och attraktionskraft. I år är Viktoria Walldin en av huvudtalarna.

Kan en stad vara god? Viktoria Walldins föreläsning tar upp relationen mellan urbanisering och social hållbarhet – kanske en av de största utmaningarna vi har i bygg- och bostadsbranschen idag.

Det är en verklighet som vi måste hantera rent fysiskt och administrativt, vare sig det gäller avbefolkning, förtätning eller segregation. Det är också en mental process som skapar förvirring i den nordiska självidentiteten. Hur tätt orkar vi naturälskande och ensliga nordbor egentligen bo? Vill vi verkligen bo så nära människor som vi inte känner? Vilken är den bästa samhällsinvesteringen för att skapa en bostadspolitik som stödjer jämlika livschanser för alla?

På konferensen presenteras även kommunrankningen för 2014, hur den genomfördes, vad den säger och vilka trender vi kan se. Läs mer.