Urbanum – utställning om stadsutveckling i Göteborg

När: 28 Mar
28 mars och framåt

Plats: Göteborgs Stadsmuseum, Norra Hamngatan 12

Det händer mycket i Göteborg: Västlänken ska byggas, Gamlestaden rustas upp och nya stadsdelar växer fram på före detta industrimarker. Men Göteborg är inte bara byggnader, parker och vägar. Staden är också människorna.

Urbanum är mötesplatsen för dig som vill se staden med nya ögon. Följ med på en resa som börjar redan innan Göteborg fanns. Möt dagens eldsjälar, se film från förr och häng i vår läshörna. I Urbanum kan du också möta andra, lyssna på föreläsningar, vara med på visningar och andra aktiviteter. Urbanum produceras av Göteborgs stadsmuseum i samarbete med Social resursförvaltning och Funktek. Se hela programmet här.

Kulturtemplet på Gråberget är ett av de medborgarinitierade projekt som visas på Urbanum i form av en film där Kajsa Sperling, ljusdesigner på White, och Jorge Alcaide beskriver visionen och processen för lokalen. Kulturtemplet är en gammal vattenreservoar som ligger dold under mark i en park på Gråberget. Hör Kajsa Sperling och Jorge Alcaide berätta om projektet i P4.