Stadsbyggnadsdagen 2012: mötesplatser

När: 29 Aug
Kl. 09.00-16.45

Plats: Väsby Nya Gymnasium, Love Almqvist torg 1, Upplands Väsby

Camilla Ottosson, kulturgeograf på White är en av talarna på Stadsbyggnadsdagen 2012 som har temat mötesplatser. Hur kan mötesplatser planeras, skapas och utvecklas?

En kommun som vill vara attraktiv för boende och företagsutveckling måste kunna erbjuda platser för möten av olika slag, offentliga, privata samt kommersiella och ideella. En tydlig trend idag är en starkt ökad efterfrågan på urbana kvaliteter. Inte minst finns en förväntan att den urbana miljön ska kunna erbjuda platser för sociala och kreativa möten.

Kl. 10.00-10.30 ger Camilla Ottosson olika perspektiv på mötesplatser – från Malmö i söder till Pajala i norr. Moderator för Stadsbyggnadsdagen 2012 är Göran Cars, professor urbana och regionala studier KTH. Stadsbyggnadsdagen arrangeras i Upplands Väsby, på Whiteritade Messingen, Väsby nya gymnasium.

Är det skillnad på hur människor möts i Skåne respektive Norrland? Hur möts människor år 2040? Camilla Ottosson berättar om olika perspektiv på mötesplatser i en intervju inför Stadsbyggnadsdagen 2012, läs intervjun här.