Öppet hus på Nya Karolinska Solna

När: 18 May
Kl. 11.00-16.00

Plats: Karolinska Universitetssjukhuset Solna, Skanskas byggentré

Är du nyfiken på vad som händer bakom plank och fasader? Kom och besök norra Europas största byggarbetsplats. Se hur ett nytt universitetssjukhus tar form!

Nya Karolinska Solna blir ett sjukhus för den mest avancerade vården och en viktig del av Stockholms läns framtida hälso- och sjukvård. Vid besöket får barn och andra nyfikna även möjlighet att titta in i en ambulans och en grävmaskin.

Plats:

Karolinska Universitetssjukhuset Solna, Skanskas byggentré. Följ hänvisningarna från Karolinska Universitetssjukhusets huvudentré, alternativt från busshållplats ”Karolinska Institutet” som ligger strax norr om infarten till Thorax.

Kommunikationer:

Du tar dig enklast hit med någon av följande bussar:
Hållplats ”Karolinska Sjukhuset” – buss nr 3, 59, 506, 507, 508, 607
Hållplats ”Karolinska Institutet” – buss nr 3, 70
Avrådan från att åka bil eftersom parkeringsplatserna vid Karolinska Universitetssjukhuset är avsedda för patienter, anhöriga och sjukhusets personal.

Begränsad framkomlighet:

Eftersom detta är en byggarbetsplats kan det finnas ojämnheter i mark- och golvytor. Därför rekommenderas att du har stadiga skor vid besöket.
Av säkerhets- och logistikskäl kommer hissarna inte kunna använda några hissar i byggnaderna och därför är vissa ytor i det Öppna huset inte tillgängliga för personer med t ex rullstol. Barnvagnar kan inte tas med in i byggnaden utan parkeras på särskilt anvisad plats.

För mer information, se Stockholms läns landstings projektsida för Nya Karolinska Solna.