God morgon Göteborg! Förändringarna som gör staden levande

När: 07 Nov
Kl. 07.30–09.00

Plats: White, Magasinsgatan 10, Göteborg

White i Göteborg bjuder in kunder till ett frukostseminarium om blandstaden och dess innehåll. Talare från STF, Vasakronan och White medverkar.

I den levande staden förändras både byggnader och deras innehåll över tid. I ett samarbete mellan Vasakronan och Svenska turistföreningen har tidigare kontorslokaler i kvarteret Perukmakaren omvandlats till hotell, vandrarhem och butiker med många smarta lösningar. White har haft arkitektuppdraget för hela kvarteret och inredningsuppdraget för hotellet. Resultatet kan förefalla självklart, men har krävt både nytänkande och tydligt formulerade mål.

Välkommen till ett frukostseminarium om blandstaden och dess innehåll!

07.30 Frukostbuffé

08.00 Blandstad, vad är det egentligen?
Erik Linn , doktorand och arkitekt på White, reder ut begreppen.

08.15 Nytänkande löste ekonomin
Det är inte självklart att bygga vandrarhem centralt i hotelltäta Göteborg men STF såg möjligheten att fylla ett segment som inte finns i Göteborgs marknad idag – hotell och vandrarhem som är kompakt, bekvämt, prisvärt och med många smarta lösningar. Fredrik Kihlberg , platschef på STF Göteborg, ger sin bild av hur de löste utmaningarna.

08.30 Den goda staden där människor trivs och verksamheter utvecklas
Magnus Tengberg , affärsområdeschef Projekt på Vasakronan, har arbetat med utveckling av kv. Perukmakaren där STF är hyresgäst. Tidigt konstaterades att det fanns många tuffa utmaningar i projektet men också många möjligheter. Byggnaden var nergången, den stod delvis tom och strukturen i byggnaden var komplex. Läget är dock ett Göteborgs mest centrala vilket skapar många möjligheter. Ambitionen var att utveckla stadsdelen, och samtidigt bidra både socialt och ekonomiskt till stadens utveckling.

08.50 Diskussion

09.00 Slut

Inbjudan till detta seminarium har gått ut till Whites kunder. Har du frågor? Kontakta Ulrika Nobelius.