Business Arena Stockholm

När: 18 Sep
18-19 september

Plats: Stockholm Waterfront Congress Centre, Nils Ericsons Plan 4

White medverkar på Business Arena Stockholm där årets huvudteman är Infrastruktur och bostadsbyggande och Fastigheter och Finans. Välkommen till monter nr 17 där vi berättar om det unika stadsbyggnadsprojektet att forma det nya Kiruna. Läs nedan om de seminarier där vi medverkar.

ONSDAG 18 SEPTEMBER

Kl. 16.30-17.00: Mönsterstäder – hur blir det när man får bestämma allt från början?

När Kiruna flyttas och byggs upp på en ny plats är tanken att resultatet ska bli en mönsterstad. På vilka idéer och erfarenheter baserar man ett unikt stadsbyggnadsprojekt av det här slaget? Kan även en storstad ta till sig något? Läs mer.

Göran Cars, professor i fastighetsekonomi, KTH
Mikael Stenqvist, arkitekt, partner, White
Ellen Hellsten, arkitek, Ghilardi + Hellsten
Christer Larsson, stadsbyggnadsdirektör, Malmö stad och juryns ordf flytt av Kiruna
Niklas Sirén, vice ordförande kommunstyrelsen, Kiruna kommun

Kl. 16.30-17.00: Göteborg från insidan – branschfolk med lokalkännedom

Stora infrastrukturpaket är på gång och som vanligt uppvisar fastighetsmarknaden i regionens motor Göteborg stor stabilitet. Frågan är vad det är man ska hålla ögonen på för att hänga med i svängarna? Här delar några av de tyngsta aktörerna på den regionala fastighetsmarknaden med sig av sin lokalkännedom. Läs mer.

Erik Selin, vd, Balder
Erik Linn, arkitekt SAR/MSA ,White
Tage Christoffersson, vd, Eklandia
Karl Persson, vice vd, CBRE

TORSDAG 18 SEPTEMBER

Kl. 16.00 – 17.00: Draknästet 2013 – Fem miljarder att satsa. Vem kan övertyga drakarna?

Emelie Westergren, arkitekt på White, är en av de unga ledare som bjudits in av ULI Young Leaders för att möta årets drakar och presentera idéer för hur fem miljarder kronor ska förbättra Stockholms bostadssituation. Årets drakar är: Ilija Batljan, vice vd Rikshem, Yves Chantereau, Partner Equator Stockholm och Business developer STD och Ulla Hamilton, (M), trafik- och arbetsmarknadsborgarråd Stockholms Stad. Läs mer.