Bättre kan vi! Hur kan kreativa branscher göras mindre homogena?

När: 26 Mar
Kl. 17.00-18.00

Plats: Whites kontor, Magasinsgatan 10, Göteborg

Branscherna inom kreativa näringar är homogena, onödigt homogena. Johanna Engberg, arkitekt och vice kontorschef på White i Göteborg deltar i en paneldebatt om hur situationen kan förändras och vad vi har att vinna på det.

När Komm kollade läget bland kommunikationsbyråerna 2012 visade svar från 106 byråledare från hela landet på brist på olikheter i branschen, inte minst vad det gäller utländsk bakgrund. Och det verkar inte vara så där jätteannorlunda inom, arkitektur, design, konsthantverk eller konst. Det skulle inte behöva vara så. Branscherna har mycket att vinna på att bredda sig. I innovationssammanhang är det en vedertagen sanning att bredd i en gruppsammansättning leder till mer unika och nyskapande resultat.

Debatten arrangeras av ADA, en mötesplats för design och marknadskommunikation, i samarbete med White. Det kostar ingenting men du behöver anmäla dig till .es.n1521450014edews1521450014ada@o1521450014fni1521450014 Och vänta inte, för platserna kan ta slut.

Medverkande:

Johanna Engberg, arkitekt och vice kontorschef på arkitektkontoret White, arbetar med rekrytering och arbetsmetoder ur mångfaldsperspektiv.

Samir Alj Fält, formgivare från Konstfack och Les Ateliers i Paris, som parallellt med sin designpraktik har arbetat med ungdomar i förortsmiljöer. Han har ifrågasatt den homogena svenska designkulturen med projekt som Ultravåldsdesign och Design Lab S.

Robert Aras är senior PR-konsult på Prime. Han undervisar på Berghs School of Communications och sitter med i Komm:s HR2020-kommitté för Komm och Berghs Framtidsstipendium som handlar om att bredda intagningen på Berghs också föreläser han regelbundet om innovation i marknadskommunikation.

Sepidar Hosseini, grafisk formgivare och mönsterdesigner, som gjorde projektet ”Men ni iranier är ju så bra på mönster”– och andra berättelser om svenskhet när hon gick ut Konstfack 2011, och idag arbetar normkreativt som formgivare och illustratör. Sepidar skriver också boken om Design Lab S som Samir Alj Fält driver.