Arkitekturgalan 2013

När: 08 Nov
09.00-22.00

Plats: Stockholm Waterfront Congress Centre, Nils Ericsons Plan 4, Stockholm

Temat för Arkitekturgalan 2013 är Arkitekturens klimat. Hur bygger vi hållbara samhällen? Och hur ser det politiska klimatet ut? Forskare, politiker och arkitekter tar temperaturen på arkitekturen. Hur möter vi de utmaningar vi står inför idag?

Anna Edblom, arkitekt i teamet på White som arbetar med den nya stadskärnan i Kiruna, deltar i en jubileums-Pecha kucha om ung svensk arkitektur i samarbete med Svensk Form. Bland föreläsarna på årets Arkitekturgala finns Enrique Peñalosa, Sou Fujimoto, Diébédo Francis Kéré och Pam Warhurst. Läs mer om Arkitekturgalan 2013.

Under Arkitekturgalan den 8 november delas Sveriges Arkitekters priser ut, bland andra: Kasper Salin-priset och Sienapriset. White har trefaldig vinstchans med två nomineringar till Kasper Salin-priset för naturum Kosterhavet och Bildmuseet och en nominering till Sienapriset för Hamra nationalpark. Se alla nominerade till Sveriges Arkitekters priser för landets bästa byggnader 2013.

Följ Arkitekturgalan på Facebook och Twitter. Prisutdelningen sänds direkt från kvällens galamiddag. Livesändningen startar kl. 20.00, se den här.

naturum Kosterhavet (1920x1200)