Arkitekturfrukost – Hur blir framtidens vårdmiljöer en samhällsinvestering?

När: 23 Nov
07.30

Plats: Sveriges Arkitekter, Storgatan 41

90 miljarder investeras i nya sjukhus – men vad blir det för vårdmiljöer? Det ska diskuteras under Sveriges Arkitekters populära frukostseminarium Arkitekturfrukost.  Charlotte Ruben, partner och arkitekt på White samt en av initiativtagarna till #uppropvårdmiljö, deltar i samtalet.

Vi mår, presterar och utvecklas bättre om miljöerna vi vistas i är attraktiva och väl utformade – extra viktigt för vårdmiljöer som vi vistas i under livets mest sårbara stunder. Hur blir väl utformade vårdmiljöer en god samhällsinvestering? Hur bidrar vårdmiljön till vårdens utveckling? Vilka är de goda exemplen? Hur utvecklar vi upphandlingen av dessa livsviktiga samhällsprojekt och vilket ansvar har egentligen arkitekten?

Välkomna till ett frukostsamtal på Sveriges Arkitekter med beställare, brukare och initiativtagarna till #uppropvårdmiljö. Inbjudna är Eva Thuresson, vice vd på Capio S:t Görans sjukhus, Tobias Olsson, förbundsdirektör Sveriges Arkitekter, Charlotte Ruben, initiativtagare, arkitekt och partner på White och Emma Kinch, direktör Fastighetsutveckling, Locum.

Samtalet är en del av #uppropvårdmiljö, ett initiativ från nio tongivande arkitektkontor (Arkitema architects, BSK Arkitekter, Carlstedt arkitekter, Cedervall arkitekter, Link Arkitektur, Nyréns Arkitektkontor, Reflex Arkitekter, Tengbom, White arkitekter).

Anmäler dig gör du här.