Arenans roll i stadsutvecklingen

När: 14 Dec
Kl. 07.30-09.00

Plats: Whites kontor, Magasinsgatan 10, Göteborg

Det råder arenaboom i landet. Stockholm inviger två storarenor inom loppet av ett år. I Partille planeras en ny arena som katalysator i centrumomvandlingen. I Göteborg talas om behovet att ersätta Scandinavium. Arenor är mötesplatser som skapar liv och rörelse. Var de ligger och vilka de vänder sig till avgör vilket avtryck de gör i stadslivet. Vilka förväntningar finns på nya arenor?

White bjuder in till ett frukostseminarium om arenans roll i stadsutvecklingen. Inbjudna talare är kommunchef Robert Wedberg som berättar om hur Partille utvecklar Östra centrum med en ny arena som viktig pusselbit och Anna Johansson, ordförande i Idrotts- & Föreningsnämnden och GotEvent, som ger politikens bild av arenautvecklingen i Göteborg. Fredrik Källström på White berättar också om utmaningarna med Tele2 Arena som snart står klar i Globenområdet, och vikten av arkitektur och stadsbyggnadsfrågor.

Hållbara städer är inte ett tillstånd i jämvikt, det är en ständigt pågående process mot ett rörligt mål. För att sikta rätt behövs både kunskap och samarbeten över gränser, så vi fortsätter att bjuda in våra kunder till frukostseminarier som ska inspirera i arbetet för hållbar stadsutveckling i vår region. Välkomna till White!